kniha - Nick a Norah: Až do ochraptění

20. září 2012 v 20:40 | SqN |  Podčárník
Když jsem se dívala na knižní novinky nakladatelství CooBoo (Albatros), hned mě zaujala tato kniha. Je to román, ale ne nějaký kíčovitý jako nějaká Rosamunde Pilcher. Aby bylo jasno, tak moc ráda čtu, ale moc si rozmýšlím co, protože bohužel moc času na čtení nemám. Začala jsem Nick a Norah číst asi ke konci prázdnin a úplně mě uchvátila. Je o jedné noci, která změní život dvou teenagerům. Je napsaná střídavě z pohledu Nicka a Norah, takže autoři jsou dva: Rachel Cohn a David Levithan. Přikládám oficiální text z desek knihy, protože lépe bych nenapsala o čem přesně kniha je.

"Můžeš na pět minut předstírat, že jsi moje holka?" ptá se Nick Norah, když mezi návštěvníky klubu uvidí svou bývalku. A právě takovým klišé začíná příběh dvou mladých lidí, jejichž životní cesty se náhle protnou a trochu kodrcavě pak spolu pokračují.
Nick je basák a jediný hetero v punkové kapele plné gayů. Norah je dívka, která má pocit, že víc problémů by nedokázal řešit ani tým specialistů v pentagonu. A jediná společná noc v New Yorku. A najdete v ní všechno - zoufalství, touhu, odpuštění, zklamání. Jsou tu rodiče, s kterými je nutné nějak vyjít, jsou tu přátelé, s nimiž vyjít je někdy těžší než zdolat Mt. Everest. A je tu kluk a holka, kteří pro jednou nechtějí nic jiného než být sami sebou, nepředstírat, na nic si nehrát, ani se snažit s kýmkoliv vyjít. A je tu láska, vztek a nekonečný seznam písniček. A je to příběh, který si prostě musíte přečíst.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 .... .... | 20. září 2012 v 20:42 | Reagovat

Zde si můžete vydělat čtením reklam:) Nemusíte se tam registrovat, pokud nechcete, ale za kouknutí to stojí:)
http://www.ermail.cz/link/ljTTJeN7JaVc2AamajCejJTlclN7ATXa

2 streetqnektarinka streetqnektarinka | Web | 20. září 2012 v 20:50 | Reagovat

[1]: já jsem si říkala, že tak rychlý komentář bude mít háček :D  :D promiň, ale potěšil by mě názor na tuhle knihu nebo na moje psaní, takže nemám nějak chuť se registrovat :-?  :-? :-P

3 Bionka* Bionka* | Web | 20. září 2012 v 22:07 | Reagovat

Mmmm... Možná si to přečtu :) Na oplátku doporučuji právě přečtený Pygmalión :)

4 Hanyuu Hanyuu | Web | 21. září 2012 v 9:59 | Reagovat

Taková malá poznámka...
anotace NENÍ recenze, nevím, proč si to všichni s tím tak pletou... prsknou do článku obrázek knihy a k tomu okopírují anotaci (obsah díla).
Neříkám, že by recenze měla být šíleně dlouhá, ale trochu rozvést tvé pocity ze čtení, klady a zápory by vůbec nebylo na škodu... Nejsem žádná zkušená recenzistka, ale co by taková recenze měla mít tu z obrovské části chybí.

Ano, kritizuju, ale nenadávám, je v tom rozdíl, kdyby ses náhodou chtěla nějak kousavě ohrazovat... taková konstruktivní kritika, která by tě měla posunout dál... určitě ale recenzuj, jen se víc snaž ;-)

5 streetqnektarinka streetqnektarinka | Web | 21. září 2012 v 11:52 | Reagovat

[4]: Je super, že umíš nedávat najevo kritiku nějak nepříjemně :-) díky ;-)

6 streetqnektarinka streetqnektarinka | Web | 21. září 2012 v 11:52 | Reagovat

[3]: Děkuji za tip :-)

7 Little (T)error Little (T)error | Web | 21. září 2012 v 15:27 | Reagovat

Jako.. není to zrovna můj šálek kávy, já na thyle zamilovanosti nikdy nebyla, ale tohle vypadá dost dobře.. Už jen ten samotný obal knihy, mě dost zaujal, takže se po tom asi podívám.. ;)

8 streetqnektarinka streetqnektarinka | Web | 21. září 2012 v 17:33 | Reagovat

[7]: já třeba romány moc nemusím, ale tahle kniha je prostě nej :-)  :-)  ;-)  :D

9 MODE-s MODE-s | Web | 21. září 2012 v 19:44 | Reagovat

knihu naozaj nepoznám ale vyzerá byť, že je naozaj super :-D

10 B. B. | Web | 22. září 2012 v 9:59 | Reagovat

Nebooj, on jednou příjde. Ale radši si počkej, než naletět nějakým blbečkům :)

11 Elíšek Elíšek | Web | 22. září 2012 v 13:51 | Reagovat

já nečtu škoda že knížky nejsou sfilomovaný _D

12 streetqnektarinka streetqnektarinka | Web | 22. září 2012 v 13:58 | Reagovat

[11]: no uvidíme :-) možná, že se zfilmování dočkáš ;-)

13 ^^Brooke BrokenSmile<3 ^^Brooke BrokenSmile<3 | Web | 22. září 2012 v 15:28 | Reagovat

děkuji za milý komentík :-)

14 Efie Efie | Web | 22. září 2012 v 15:55 | Reagovat

pekne

15 streetqnektarinka streetqnektarinka | Web | 22. září 2012 v 16:13 | Reagovat

[13]: není vůbec za co :-) je to pro mě maličkost, která může někoho hrozně moc potěšit :-)

16 MODE-s MODE-s | Web | 22. září 2012 v 19:13 | Reagovat

:-)

17 Rézi Rézi | Web | 22. září 2012 v 21:04 | Reagovat

Čtu trochu jiné knížky, ale nemyslím si, že by tato bylo špatná. Upřímně jsem o ní nikdy neslyšela, takže třeba si jí někdy přečtu :-)

18 Dena Hviezdička Dena Hviezdička | E-mail | Web | 23. září 2012 v 18:53 | Reagovat

Presne, celý song je uletený, ale tak správne.

19 green cocktail dress green cocktail dress | E-mail | Web | 12. ledna 2013 v 16:01 | Reagovat

Thank you very much for yet another excellent post. I have been a big fan for several days, and it's now one of my favorite sites! With so many autogenerated blogs out there, its refreshing to find a real one. I run a site that is very similar, would you be interested write a guest post on it? If you are interested, please send me an email!
http://www.speakdress.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama